Artister

Några av de artister vi presenterat för Skånepubliken

Olga Trifonova
Sopran

Olga Trifonova har gjort succé med Lundalands filharmoniker. Det är kanske inte så konstigt eftersom hon räknas som en av världens mest framstående lyriska koloratursopraner och har fått visa sin skicklighet i huvudroller på såväl Metropolitan Opera i New York, Baden-Badenfestivalen som Salzburger Festspiele. Vi är otroligt glada över att Olga Trifonova
är den artist som framträtt oftast med Lundalands filharmoniska orkester.

Anton Lasine
Konsertmästare

Anton Lasine är Lundalands filharmonikers konsertmästare. Han har en gedigen utbildning från anrika Rimskij-Korsakovkonservatoriet i S:t Petersburg. Parallellt med sin tjänst i Lundalands filharmoniska orkester arbetar Anton som konsertmästare vid Kungliga hovkapellet i Köpenhamn.

Olle Persson
Baryton

Olle Persson har spridit mycket glädje hos oss i Lundaland. Olle är en av Sveriges mest efterfrågade sångare och har många uppsättningar på Kungliga operan och Folkoperan bakom sig. Han har framträtt på alla Nordens betydande scener och är en flitig gäst i både radio och TV. De som hört Olle Persson glömmer honom aldrig och även vi i Lundaland har fått upplevelser vi sent ska glömma.

Ahmed Agadi
Tenor

Den rysk-kazakhstanske hjältetenoren Ahmed Agadi var en nyhet för publiken i Sverige. I Ryssland är han välkänd sedan länge och spelar till vardags huvudroller på Bolsjojteatern och Mariinskijteatern där han gör tretton huvudroller parallellt. Hans vackra röst och hans härliga utstrålning har tagit honom runt världens ledande operahus och hans bravader på scenen har rönt honom titeln ”Rysk hedersartist”.

Larisa Yudina
Koloratursopran

Larisa Yudina har gjort sig ett stort namn för sin fantastiska koloratur. Hennes skönsång har tagit henne runt hela världen och hon har vunnit priser i massor av olika internationella tävlingar. Det var med stor glädje som Lundalands filharmoniker, som första svenska orkester, välkomnade henne till Sverige.

Alexander Timchenko
Tenor

Tenoren Alexander Timchenko har turnerat i länder som Österrike, Nederländerna, Japan, Finland, Frankrike, Spanien och Ryssland. Men det var med Lundalands filharmoniker som han gjorde sin Sverigedebut. Hans vackra röst och invigda tolkning gjorde stort intryck på oss.

Ulrika Precht
Mezzo-sopran

Få svenska mezzosopraner kan mäta sig med Ulrika Prechts bedrifter. Hon har framträtt i ledande roller på Salzburger Festspiele, Opera National de Paris, Basel Theater och Kungliga operan i Stockholm – för att bara nämna några. Ulrika Precht besitter en otroligt vacker röst som vi fick njuta av i Mozarts Requiem 2012.

Carry Persson
Baryton

Carry Persson är vår egen exilskåning som numera är bosatt i Schweiz. Han har gjort en rejäl klassresa från Beddingestrand till turnéer världen runt med José Carreras.

Joachim Bäckström
Tenor

Joachim Bäckström blev uppsnappad av Lundalands filharmoniska orkester innan han ens avslutat sin utbildning. Han gjorde sin Sverigedebut i vår galakonsert 2010 och har därefter gjort en imponerande karriär på några av Skandinaviens finaste scener.

Henning von Schulman
Bas

Henning von Schulman är ett annat stjärnskott som upptäcktes av Lundalands filharmoniska orkester. Han framträdde med oss 2012, innan han ens avslutat sin utbildning. Därefter har han vunnit priser i flera internationella sångtävlingar och är numera knuten till Det kongelige teater i Köpenhamn där han gör framträdande roller.

Olle Steimer
Programvärd

Olle Steimer ansvarar för Lundalands filharmoniska orkesters barnverksamhet. Med sin härliga berättarteknik trollbinder han våra yngsta publikmedlemmar samtidigt som han inviger oss alla i den klassiska musikens värld. Han har också visat prov på sin skicklighet på såväl trumpet som på skrivmaskin.

Gitta-Maria Sjöberg
Sopran

Gitta-Maria Sjöberg har, med sin exceptionella sopranröst, hyllats över stora delar av världen. Hon är sedan många år tillbaka Det Kongelige Teaters stora dragplåster och har framträtt med storheter som Placido Domingo och Roberto Alagna.

Kristofer Wåhlander
Dirigent

Dirigenten Kristofer Wåhlander är en av grundarna av Lundalands filharmoniska orkester. Tidigare har han lett sin egen symfoniorkester i S:t Petersburg och han har också dirigerat symfoniorkestrar i Danmark, Tyskland, Island, Ryssland och England. Kristofer Wåhlander var huvudperson i Sveriges Televisions dokumentärfilm Musik på liv och död. Med sin karismatiska ledarstil och sitt utåtriktade sätt har han guidat oss igenom alla Lundalands filharmonikers konserter.

Claire Bradshaw
Mezzo-sopran

Claire Bradshaw räknas som en av
Storbritanniens främsta sångerskor. Förutom sina konserter med oss i Lundaland har hon otaliga gånger sjungit huvudrollen i Carmen i Royal Albert Hall i London och hon sjöng även solo på HKH Prince Charles femtioårsdag.

Paul Charles Clarke
Tenor

Paul Charles Clarke gjorde braksuccé på Last night at Malmö Arena 2016. Det är inte så konstigt då han är en av Storbritanniens främsta tenorer och sjunger regelbundet på några av världens finaste operahus – bland annat Metropolitan opera i New York, Royal Opera House Covent Garden i London och Deutsche Oper i Berlin.

Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  1. Preludium från Bizets opera Carmen // LFO