Storslagen galakväll med 4 000 körsångare i publiken!

Last night at Malmö Arena 2017!

Succén är tillbaka!

Nedräkningen har börjat. Lördagen den 30 september upprepar vi succén med det bejublade brittiska musikfenomenet Last Night på Malmö Arena! Det var en fantastisk stämning i fjol med nära 4 000 entusiastiska körsångare i publiken. I år bjuder Lundalands filharmoniska orkester på nya musikaliska upplevelser med solister i världsklass. Kom och sjung med i Rule Britannia, njut av stämningen i Henry Woods Sea Songs och känn euforin i Pomp and Circumstance. Det är som att sitta i en upprymd publik i Royal Albert Hall!

Klicka här för att läsa mer

Medverkande

Olga Trifonova
Sopran

Olga Trifonova är den gästartist som framträtt flest gånger med Lundalands filharmoniska orkester. Det är vi glada för eftersom hon räknas som en av världens mest framstående lyriska koloratursopraner och har fått visa sin skicklighet i huvudroller på såväl Metropolitan Opera i New York, Baden-Badenfestivalen som Salzburger Festspiele. Vi är otroligt glada över att kunna hälsa Olga Trifonova välkommen tillbaka till vår Last night-produktion.

Josefine Andersson
Mezzosopran

Josefine Andersson är en av Sveriges absolut mest lovande sångerskor. Hon har fått en mängd priser och utmärkelser – bland annat Jenny Lindstipendiet och det danska Reumerts talentpris. Hon har fått briljera i huvudroller av Rossini på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och nu är det dags för henne att visa upp sig på en av Sveriges största scener – Malmö Arena.

Paul Charles Clarke
Tenor

Paul Charles Clarke gjorde braksuccé på fjolårets Last night. Det är inte så konstigt då han är en av Storbritanniens främsta tenorer och sjunger regelbundet på några av världens finaste operahus – bland annat Metropolitan opera i New York, Royal Opera House Covent Garden i London och Deutsche Oper i Berlin.

Kristofer Wåhlander
Dirigent

Dirigenten Kristofer Wåhlander är en av grundarna av Lundalands filharmoniska orkester. Tidigare har han lett sin egen symfoniorkester i S:t Petersburg och han har också dirigerat symfoniorkestrar i Danmark, Tyskland, Island, Ryssland, England och till och med Armenien. Kristofer Wåhlander var huvudperson i Sveriges Televisions dokumentärfilm Musik på liv och död. Med sin karismatiska ledarstil och sitt utåtriktade sätt har han guidat oss igenom alla Lundalands filharmonikers konserter.

Helsingborgs konserthuskör
Blandad kör

Vi är också glada över att Helsingborgs konserthuskör, en blandad kör på ca 60 personer, är med oss även i år. Kören, som leds av Mats Paulson, samarbetar med framstående orkestrar runt om i Skandinavien och medverkade också i Andrea Bocellis Skandinavienturné.

Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  1. Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  2. La ci darem la mano från Mozarts opera Don Giovanni // LFO
  3. O fortuna från Carl Orffs Carmina Burana // LFO
  4. Uvertyr till det lätta kavalleriet av Franz von Suppé // LFO
  5. Entracte från Bizets opera Carmen // LFO
  6. Je veux vivre från Gounods opera Romeo och Julia // LFO
  7. Les voici från Bizets opera Carmen // LFO