Konsert

Tel : 0775-700 400

Last night in Lundon

Sparbanken Skåne Arena

En evening full av all-singing, klassiska classics & världsfamous opera-solister. Come och känn the eufori!

Vad är S:t Pauls Cathedral mot Domkyrkan, Camden mot Nöden, Palace of Westminster mot Stadshallen, Carnaby Street mot Lilla Fiskaregatan och Themsen mot Höje å?
Ja, okej då… Men på en punkt kan Lund i alla fall jämföra sig med London. Den sjätte oktober flyttar nämligen Royal Albert Hall och det brittiska musikfenomenet Last Night till Sparbanken Skåne Arena i Lund.
Kanske har du jublat, skrattat och gråtit till de storslagna TVsändningarna från London. Nu kan du uppleva denna magiska stämning med Lundalands filharmoniska orkester – tillsammans med 2 700 körsångare i publiken! Kom och sjung med i Rule Britannia, njut av stämningen i Henry Woods Sea Songs och känn euforin i Pomp and Circumstance. En storslagen afton utlovas. Varmt welcome!

Biljettpris: 349 – 599:-

Sopran: Larisa Yudina
Tenor: Joachim Bäckström

Helsingborgs konserthuskör

Lundalands filharmoniska orkester
Dirigent: Kristofer Wåhlander

Larisa Yudina
Sopran

Larisa Yudina har gjort sig ett stort namn för sin fantastiska koloratur. Hennes skönsång har tagit henne runt hela världen och hon har vunnit priser i massor av olika internationella tävlingar. Det var med stor glädje som Lundalands filharmoniker, som första svenska orkester, välkomnade henne till Sverige 2012 och vi är oerhört glada över att hon tackat ja till att komma tillbaka!

Joachim Bäckström
Tenor

Joachim Bäckström är flygingenjören som bytte bana och började sjunga. Som första svenska symfoniorkester bjöd Lundalands filharmoniska orkester in honom 2010 och därefter har karriären gått spikrakt uppåt för Joachim. Han sjunger nu regelbundet på Nordens alla operahus och även många Europeiska operateatrar står i kö för att få ta del av Joachims skönsång. Vi är väldigt glada över att han tagit sig tid att flyga in för att stå på scenen i Sparbanken Skåne arena tillsammans med oss i Lundalands filharmoniker.

Kristofer Wåhlander
Dirigent

Dirigenten Kristofer Wåhlander är en av grundarna av Lundalands filharmoniska orkester. Tidigare har han lett sin egen symfoniorkester i S:t Petersburg och han har också dirigerat symfoniorkestrar i Danmark, Tyskland, Island, Ryssland, England och till och med Armenien. Kristofer Wåhlander var huvudperson i Sveriges Televisions dokumentärfilm Musik på liv och död.

Helsingborgs konserthuskör
Blandad kör

Vi är också glada över att Helsingborgs konserthuskör, en blandad kör på ca 60 personer, är med oss även i år. Kören, som leds av Mats Paulson, samarbetar med framstående orkestrar runt om i Skandinavien och medverkade också i Andrea Bocellis Skandinavienturné.

Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  1. Preludium från Bizets opera Carmen // LFO