Digga Vivaldi!

Datum : 7 / maj / 2016
Tid : 15:00
Addres : Karl Johans väg 102, 244 32 Kävlinge
Tel : 0775-700 400
Utsålt

Digga Vivaldi!

Livdjurshallen i Kävlinge

DSC_2399

Följ med Lundalands filharmoniker på en resa genom Vivaldis klassiska verk – de fyra årstiderna. Med något av musikhistoriens vackraste musik – kombinerad med allsång och en rejäl dos humor – är detta en konsert som såväl barn som vuxna sent kommer att glömma.

Solist: Anton Lasine
Programvärd: Olle Steimer
Dirigent: Kristofer Wåhlander

Medverkande
Kristofer Wåhlander
Dirigent

Dirigenten Kristofer Wåhlander är en av grundarna av Lundalands filharmoniska orkester. Tidigare har han lett sin egen symfoniorkester i S:t Petersburg och han har också dirigerat symfoniorkestrar i Danmark, Tyskland, Island, Ryssland och England. Kristofer Wåhlander var huvudperson i Sveriges Televisions dokumentärfilm Musik på liv och död.

Anton Lasine
Violin

Anton Lasine är Lundalands filharmonikers konsertmästare. Han har en gedigen utbildning från anrika Rimskij-Korsakovkonservatoriet i S:t Petersburg. Parallellt med sin tjänst i Lundalands filharmoniska orkester arbetar Anton som konsertmästare vid Kungliga hovkapellet i Köpenhamn.

Olle Steimer
Programvärd

Olle Steimer är mannen bakom de populära Nallekonserterna i Malmö och ansvarar numera för Lundalands filharmoniska orkesters barnverksamhet. Med sin härliga berättarteknik trollbinder han våra yngsta publikmedlemmar samtidigt som han inviger oss alla i den klassiska musikens värld.

Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  1. Preludium från Bizets opera Carmen // LFO
  2. La ci darem la mano från Mozarts opera Don Giovanni // LFO
  3. O fortuna från Carl Orffs Carmina Burana // LFO
  4. Uvertyr till det lätta kavalleriet av Franz von Suppé // LFO
  5. Entracte från Bizets opera Carmen // LFO
  6. Je veux vivre från Gounods opera Romeo och Julia // LFO
  7. Les voici från Bizets opera Carmen // LFO